Horstinge Polled Herefords

Bezoekersteller

Nieuws

Jonge dekstiertjes te koop

In het najaar 2022 hebben wij enkele fokstiertjes te koop met als vader onze nieuwe stier Nordbaek T Bone.

T Bone heeft als moeder RVP 511x Ablaze 7a en als vader Harvie Dan T Bone 196t.
Ablaze is in 2016 wereldkampioen geworden bij de vrouwelijke dieren tijdens de Wereld-Hereford-verkiezing.

Voor foto's en nadere info PB.

Wat kan een fles warm water toch lekker zijn

Omdat de moeder van Horstinge Buffalo afgevoerd moest worden moest hij verder grootgebracht worden met de fles. Maar na een paar maanden ging de melk over in warm water. Dit is na 5 maanden nog steeds een genietmomentje.

Vier vaarskalveren verkocht

Wij hebben vier vaarskalveren verkocht aan de familie Aalbregt uit s’Gravenzande. Horstinge Bendigo, Balidy, Babakin en Bandee zijn op 7 november verhuist naar hun nieuwe onderkomen. Alle vier kalveren zijn dochters van de nationaal kampioen Nordbaek Norton
Wij wensen de familie Aalbregt heel veel succes met deze dieren.

afleveren-kalveren-3-11-19-medium
Geschoren en wel op transport.

Keuring Dalfsen 2019

Wat een dag. What a day!
De 22e Nationale Hereford keuring in Dalfsen was voor ons een bijzonder succesvolle dag, eentje om niet zo snel te vergeten. We waren in totaal met 13 dieren op de keuring aanwezig en onze dieren vielen bij de Zweedse keurmeester Miranda Lyselll in de smaak.

In de rubriek vrouwelijke dieren van 1 tot 2 jaar werd Horstinge Alma (v: Moeskaer Replay) kampioen. In de rubriek gekalfde koeien werd Horstinge Kimberley( v: Star Tohon) kampioen.

Bij de zoogstellen ging het kampioenschap naar onze Horstinge Jindera (v: CCR 57g Stamina ET 199s) terwijl Horstinge Laura (v: Roost Holger) het reserve kampioenschap op eiste.

Het kalf van Jindera, Horstinge Beverley( v: Nordbaek Norton) werd uitgeroepen tot Miss Future!
Bij de stieren van twee jaar en ouder werd onze stier Nordbaek Norton (v: Ngb 69t The Wonderer 36r 3w) kampioen.

Horstinge Kimberley werd gekroond tot algeheel nationaal kampioen vrouwelijke dieren, terwijl Horstinge Alma het algeheel reserve kampioenschap voor haar rekening nam.

Norbaek Norton werd uitgeroepen tot Algeheel kampioen bij de mannelijke dieren.

Tot slot koos de keurmeester Horstinge Kimberley uit tot Supreme Champion van de show!

Een dag met een gouden randje voor onze stal Horstinge Herefords.

Met dank aan Mark, Ingrid, Jan en Antoinette voor alle hulp bij de voorbereidingen en de show zelf en aan Jytte Have (fokster van de stier Norton) voor het perfect voorbrengen van de stier.

Horstinge Kimberley ingeschreven met 91 punten

Op woensdag 19 juni heeft stamboek inspecteur Adri van Gent een aantal dieren op ons bedrijf gekeurd en ingeschreven. Horstinge Kimberley kreeg 92 punten voor ontwikkeling, 90 punten voor rastype, 92 punten voor bespiering en 88 voor de benen.

horstinge-kimberley-m
Horstinge Kimberley

90 punten voor Nordbaek Norton 1141

Onze Deense stier is ook door de stamboekinspecteur ingeschreven.
Norbaek Norton 1141 ( NGB 69t The Wonderer 36r 3w) kreeg 94 punten voor ontwikkeling, 90 punten voor rastype, 90 punten voor bespiering en 90 punten voor de benen.
90 voor algemeen voorkomen!

nordbaek-norton-1141-m
Nordbaek Norton 1141 ( foto Eric Elbers)

8 kalveren geboren

In de periode van 25 maart tot en met 30 april zijn er 8 kalveren bij ons op het bedrijf geboren. 4 vaarskalveren en 4 stierkalveren. De vader van alle kalveren is Nordbaek Norton 1141.

Tweede kalf voor Milrose

Op woensdag 20 maart heeft Horstinge Milrose haar tweede kalf gekregen. Een vaarskalf van 36 kilogram dat ’s morgens vroeg al met moeder door de stal dartelde. Het kalf heet Horstinge Bendigo.
Vader is Nordbaek Norton.

Horstinge Bunbury geboren

Op dinsdag 19 maart 2019 heeft Horstinge Laura haar derde kalf gekregen. Het is een vaarskalf geworden en het is het eerste kalf van onze nieuwe stier Nordbaek Norton (The Wonderer). Het kalf woog 44 kilo en kwam probleemloos ter wereld. Het kalf krijgt de naam Horstinge Bunbury.