Horstinge Polled Herefords

Bezoekersteller

Nieuwsarchief 2017

Prachtig stierkalf voor Horstinge Hester

Op  13 januari heeft Horstinge Hester een prachtig stierkalf gekregen. Vorig jaar kreeg Hester een tweeling stierkalveren, die beide voor de fokkerij naar Belgie zijn verkocht. Nu opnieuw een stierkalf met een gewicht van 51 kg. Hester stond nog niet in de afkalfstal, maar zij is uit zich zelf de afkalfstal in gelopen en heeft daar haar kalf gekregen. Veel makkelijker kun je het niet krijgen. Het kalf heet Horstinge Nicholson en de vader is Moeskaer Replay (reserve kampioen in 2015 en 2016)

    7108    7108
    Drie dagen oud lekker in de sneeuw    1 week oud genietend in de winterzon

Stierkalf voor Praestebro Babette

Een dag na Elkedra was Praestebro Babette (90 pnt.) aan de beurt om te kalven. Ze kreeg een mooi lang en donker stierkalf dat 41 kg woog. Babette is erg beschermend naar haar kalf, maar vanaf het moment dat ze in de kudde liep is zowel moeder als kalf goed benaderbaar. Vader van het kalf is Moeskaer Replay en heet voortaan Horstinge Notts.

    7107    7107
    In de winter met ma buiten    Notts twee weken oud

Vaarskalf voor Horstinge Elkedra

Op 4 januari heeft Horstinge Elkedra een vaarskalf gekregen. Voor Elkedra het achtste kalf dat probleemloos ter wereld kwam. Het vaarskalf dat de naam Horstinge Nanga heeft gekregen was direct aanhankelijk en komt telkens naar je toe als je in de buurt bent. Nanga woog 43 kilogram en de vader is Moeskaer Replay.

    7106    7106    7106
    Nanga met ma voor het eerst buiten    Erg aanhankelijk    Nanga 3 weken oud

Verrassing op Tweede Kerstdag

Op tweede kerstdag werden wij verrast met de geboorte van een vaarskalf van Horstinge Edenhope. Edenhope, meervoudig Nederlands Kampioen,  kalfde volgens ons drie weken te vroeg af. Het kalf was direct erg attent, maar kon niet staan. Door Edenhope te melken en dit door middel van de fles aan het kalf te geven, sterkte zij snel aan. Door haar op een stropak te leggen kon ze zelf drinken. Het duurde tot de volgende middag voordat ze zelf kon staan. Toen ze eenmaal stond dronk ze zelfstandig en ging alles probleemloos. Het kalf heeft de naam Horstinge Nareen gekregen. Ze woog 32 kg en de vader is Moeskaer Replay.

    7105    7105    7105
    Nareen 3 weken oud    Hoe lekker kan warme melk zijn in de winter    Lekker in het winterzonnetje