Horstinge Polled Herefords

Bezoekersteller

Nieuwsarchief 2009

BEZOEK

Op vrijdag 4 december hebben wij bezoek gehad van drie studentes van het Groenhorst college uit Barneveld. Maxime de Beaufort, Heleen Gruntjes en Isabelle van Seumeren moesten in verband met een studieopdracht twee vleesveebedrijven bezoeken. Door de website was hun keus op ons bedrijf gevallen. Onder het genot van een kopje koffie werden de nodige vragen gesteld en beantwoord, waarna de koeien en de opstallen werden bekeken.

          
    v.l.n.r. Isabelle, Heleen en Maxime    Bij de stal
    samen met Praestebro Aviaja
 

HORSTINGE GREGORY GEBOREN

Op 1 december heeft Roost 1 Carol haar eerste kalf gekregen. De geboorte verliep vlot en Carol toonde zich direct een goede moeder. Het is een stierkalf, met een geboortegewicht van 43 kilogram. De naam van het stierkalf is Gregory. De vader is Supreme Caesar ET.  De grootvader is Remitall Patriot ET 13P.

       
 

HORSTINGE GINGIN GEBOREN

Op 30 november heeft SMH Vanessa een vaarskalf gekregen, genaamd Gingin. Het kalf was 40 kilogram en de geboorte verliep zeer voorspoedig. Vader is Moeskaer Santos.

       
 

AGROMEK DENEMARKEN

Samen met collega Arend van de Venis heb ik een bezoek gebracht aan de agrarische show Agromek die in Herning in Denemarken werd gehouden van 23 tot en met 28 november. Onze prioriteit lag uiteraard bij de keuring van de Herefords, die vrijdags werd gehouden.  In verband met het 40 jarig bestaan van de Deense Hereford Vereniging had men enkele extra activiteiten georganiseerd.  Er werden ruim 50 dieren ter keuring aangeboden, waarbij de kwaliteit van met name de vrouwelijke dieren bijzonder hoog was. Bij de stieren zochten wij uiteraard naar een opvolger voor Moeskaer Santos, maar hebben deze tijdens de show nog niet kunnen vinden.
De keuring werd bezocht door ongeveer 10 Nederlandse Herefordfokkers.

GEBOREN HORSTINGE GRANITE

Op zondagmorgen 22 november heeft SMH Sally een kalf gekregen. Het is voor ons het eerste kalf van het nieuwe kalfseizoen. Het is een stierkalf met een geboortegewicht van 45 kilogram, die de naam Horstinge Granite heeft gekregen. De vader van het stierkalf is Moeskaer Santos.

       
    Direct na de geboorte    De eerste melk    In de december sneeuw buiten
 

HORSTINGE FANNIE BAY

Na de aankoop van Horstinge Burra Rock en haar vaarskalf  Horstinge Flinders in juli 2009 heeft de familie Uildriks uit Ubbena ook Horstinge Fannie Bay gekocht. Wij wensen de familie Uildriks veel succes toe met deze nieuwe aanwinst.

AFSCHEID VAN EEN TOPSTIER

Op vrijdag 20 november hebben wij afscheid genomen van onze stier Moeskaer Santos. Na drie jaar als dekstier te hebben gefungeerd op ons bedrijf, mag hij nu in België voor nageslacht gaan zorgen. De nieuwe eigenaar van Santos is de heer Joël Devlieghere uit Wingene. Wij wensen hem heel veel succes toe met dit geweldige dier.   Santos klaar voor vertrek


    Joël Devlieghere (midden)